Regler för medlemmar i GMWS


  1. Man skall vara medveten om att det är en klubb som är startad för män/kvinnor med inriktning att få prova många olika sorters maltwhisky. Att behöva klä upp sig och dyligt för våra sammankomster är bortkastat, whiskyn smakar absolut inte bättre för det. På våra träffar så är det chansen att få provsmaka lite finare whisky än vad man annars skulle göra sig råd med som är det viktigaste.
  2. Du skall vara en trevlig och lättsam man/kvinna som kan stå ut med de andra livsnjutarna av den underbara maltdrycken whisky i föreningen.
  3. Vid provningar så skall den medlem som vi är hos beställa en gemensam whisky från beställningssortimentet i god tid före provningen. Enbart Single Malt godtas. Skulle systembolaget sjabbla med beställningen så kan whisky från vanliga sortimentet i nödfall användas.
  4. Rökig whisky från Islay bör undvikas att beställas om inte vederbörande vet att Robin inte skall deltaga vid kommande provning. Deltar inte han så kan vi passa på att köra ett Islay tema. Islay whisky går mycket bra att ha med sig för att byta med varandra. Vi tränar dessutom Robin hela tiden, snart kanske ha också uppskattar Islay whisky.
  5. Ett plus är om man står ut med hederlig hårdrock & blues. Är man värd för provningen så bör man se till att det finns bra musik att tillgå. Webmastern hyser stor kärlek för Motörhead, så för att inte bli trakasserad eller dyligt via hemsidan, så är det bäst att det finns musik med Lemmy & co.
  6. Kan man ställa till med lite extra, som t.e.x. ordna käk eller dyligt vid provningen, så ser de övriga deltagarna det som en väldigt god gest. Det borgar ju för en stabilare provning också. Utan bra grund så kan det gå illa har vi ju fått erfara......
  7. Har man andra inneboende så skall man försöka skicka iväg dem eller sysselsätta dem med annat så gott det går så de inte stör deltagarna vid de känsliga analyserna av whiskyn.Har man inte råd att skicka iväg dem på nån resa, så kan man ju försöka lura dem till nån granne eller så. Någon annans sambo i klubben ställer säkert upp om det behövs.

© Håkan Christiansson - 2004.